DOMEINNAAM HUREN

Domeinnaam Huren | Beschrijvende domeinnamen | Verkoop en verhuur

domeinnaamhuren.nl

Een overvloed aan informatie: de Internet Jungle

Begon het internet ooit met een klein aantal overzichtelijke websites, vandaag de dag zijn er honderden miljoenen websites waar een bezoeker zich doorheen moet worstelen, met als mogelijk gevolg dat de bezoeker door de bomen het bos niet meer ziet.

 

Vanwege de enorme hoeveelheid ongestructureerde informatie op internet ("De Internet Jungle") typen steeds meer mensen in de adresbalk van hun browser rechtstreeks een domeinnaam in, buiten zoekmachines om.

 

Om iets te vinden moet de zoeker steeds gerichter zoeken. Het woord "taart" levert in Google miljoenen hits op. 'Taart bestellen Leiden Banketbakker' geeft nog steeds 139 hits. Mensen zoeken dus steeds gerichter. Bron: Gevonden !, 12 gouden regels voor vindbaarheid op internet. Move Next B.V.

 

Het is een trend dat veel websites zich steeds meer richten op lokaal zoeken. In de begin dagen van het internet kon u nog zoeken op het woord 'hotel' wanneer u een hotel zocht in Parijs; tegenwoordig wordt u overspoeld met informatie wanneer u louter op het woord 'hotel' zoekt. U kunt dan ofwel het aantal trefwoorden uitbreiden, bijvoorbeeld 'hotels in Parijs centrum" ofwel een beschrijvende en logische domeinnaam als www.HotelsinParijs.NL intypen: de domeinnaam geeft al aan waar de website over gaat en u hoeft niet verder te zoeken. De komende jaren zal de focus op lokaal zoeken alleen maar sterker worden, dit heeft te maken met de steeds groter wordende hoeveelheid aan informatie op Internet.

 

Mede door de toenemende populariteit van local search zien steeds meer lokale bedrijven het noodzakelijk om online goed vindbaar te zijn. Bron: MediaPlaza.

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands